246, Old York Rd, NY 08080

09:00 AM to 07:00 PM ( Mon - Sat )

Praze – Srdce evropské hudební kultury


Vážná hudba patří stále mezi oblíbené styly hudební produkce. A to jak mezi dospělými, tak také i mezi mládeži nebo dětmi. I v hlavní město České republiky – Praha – patří mezi místa, které se vyznačují nejen historií, ale také kulturou a také patří mezi významné místa pro milovníky vážné hudby. Určitě pro nikoho není překvapením, že Praha má v rámci vážné hudby bohatou historií, a to až od dob renesance a baroka, které znamenaly pro vážnou hudbu velký rozmach. Díky tomu v Praze působilo mnoho vážených hudebních skladatelů té doby. V dnešní moderní době se můžeme s vážnou hudbou v Praze setkat díky různým koncertům a divadelním představením.

praha

V Praze je také možné se setkat s mnoha hudebními festivaly, které jsou zaměřené právě na vážnou hudbu. Za zmínku určitě stojí Pražské jaro, které se koná každý rok, a to už od roku 1946. To, že je tento festival opravdu významný svědčí fakt, že na něm každoročně vystoupí plejáda významných světových hudebníků a orchestrů. Určitě za zmínku i festival zaměřený přednostně na dílo Antonína Dvořáka s názvem Dvořáková Praha. Praha samozřejmě patří i mezi centra, kde je možné získat hudební vzdělání.

vážná hudba

Už malé děti mohou nejen v Praze, ale i v jiných městech České republiky, navštěvovat Základní umělecké školy, kde se naučí nejen notový zápis a poznávat noty, takty, ale také hlavně základy hry na hudební nástroj. Pokud je dítko šikovné je možné následně pokračovat na hudební konzervatoři, kde se zájemci zdokonalí na svůj oblíbený hudební nástroj a získají tak středoškolské vzdělání. Další možností vzdělání v rámci vážné hudby je Akademie múzických umění, známé pod zkratkou AMU. Jedná se o velmi kvalitní vzdělání, které podstupují i studenti z celého světa. Na AMU vyučují pouze renomovaní profesoři. Vážná hudba Praha je opravdu srdcem nejen Evropy, ale také vážné hudby.