246, Old York Rd, NY 08080

09:00 AM to 07:00 PM ( Mon - Sat )

Technika v hudbě


Prvním hudebním nástrojem, na který se většina dětí učí v uměleckých školách hrát, je klavír. Všichni, kteří touto výukou prošli, vidí před sebou prostorově náročné piano, u kterého se naučili základy této hry. Včetně teoretické části studia notových zápisů. Což bývá dobrým základem pro muzicírování, které nastupuje kolem patnácti let se skupinou kamarádů. Se kterými jsou zakládány první kapely. A tu jsou pro všechny hudebníky spásou technicky ozvučené klávesy, které pro svoji velikost je možné přenášet do zkušebny. A později i na první koncerty. Ať už to jsou digitální či stage piana. Midi klávesy, kontrolery, samplery a syntezátory na nich pomohou vytvářet potřebnou atmosféru.

Piano

Stejně jako hře na klavír i na kytaru se začínají ve většině učit hrát děti ve školním věku. Jsou to především akustické, které mají buď šest, nebo dvanáct strun a hraje se na nich jak prsty, tak trsátkem. A hráč na tento strunný nástroj nepotřebuje elektrický signál. Stejně tak klasické kytary, na kterých jsou upevněny struny nylonové. A hraje se na nich výhradně prsty. Elektrické kytary už nabízejí muzikantům mnohem větší modifikace zvuku. Zapojením do zesilovače a dalších připojených efektů. Elektroakustické kytary patří pro svou variabilitu mezi nejoblíbenější. Kombinují jak výhody klasických, tak i elektrických. Na koncertech se tak snadněji zvučí pomocí zesilovače. Ale rovněž se na nich dát hrát i bez něho. U basových kytar je připojení k zesilovači či kombu nezbytné.

Koncert

Mezi bubeníky je, oproti ostatním muzikantům, velký počet samouků. Především chlapci se vrhají ke hře na bicí soupravě s nadšením. Jejich okolí už pro hlučnost tohoto hudebního nástroje takovou radost nemá. Prostorová náročnost je rovněž určující. Mnozí bubeníci tak začínají zkoušet ve sklepních či půdních prostorách. Perkuse jsou tradiční nástroje, na kterých se dobře cvičí smysl pro rytmus. Elektronické bicí jsou ideálním řešením pro zkoušení v menších prostorách. Kdy je možné je zapojit do sluchátek. A na koncertech je možnost využít jejich široké škály zvuků oproti těm klasickým.