246, Old York Rd, NY 08080

09:00 AM to 07:00 PM ( Mon - Sat )

Když se únik vody v domě objeví zcela nevhod


Únik vody v domě není nikdy vítanou událostí, ale přece jen jsou chvíle, kdy nás to příliš nezatěžuje, a přecházíme tuto událost s nadhledem. Například ve chvíli, kdy jsme si koupili nové auto a máme z něj obrovskou radost, na vysvědčení mají naše děti samé jedničky, všichni jsme zdrávi a za tři dny odlétáme na Kanárské ostrovy. Tehdy únik vody nikoho nerozhází, protože máme spoustu energie. Jednoduše zavoláme instalatéry, ti do hodiny přijedou a poté, co závadu vyřeší a odjedou, necháme dům pořádně vyvětrat a mokré fleky důkladně vyschnout.

voda v bytě

Jiná situace ale nastává v okamžiku, kdy přicházíme domů společně s návštěvou. Potkali jsme se ve městě v obchodním centru a rozhodli jsme se, že ji pozveme k nám, do nově rekonstruovaného příbytku a uděláme si společný hezký večer. Prohlédneme si fotky z dovolené a necháme si dovézt pizzu. Bude to prima večer.

uzávěr vody

V okamžiku, kdy vstupujete do objektu hromadně a spatříte před vámi na podlaze kaluž vody, můžete propadnout panice a všichni budete zmateně pobíhat z předsíně do obýváku a navzájem se překřikovat, což jen zesílí stres a nic nevyřeší.

Buďte v tuto chvíli duchapřítomní a rozpomeňte se na zásadní pravidlo, které zní – hlavně klid a nezapomenout na nebezpečné spojení vody a elektřiny. Ihned odešlete všechny vaše přátele ven z domu, načež vypnete hlavní jistič v elektrickém rozvaděči – voda mohla mezitím proniknout do elektroinstalace a to by se vám všem stalo osudným. Teprve pak se pusťte společnými silami do úklidu a jsou-li vaši přátelé lidově řečeno „do nepohody“, jistě vám s likvidací následků škod pomohou. Jeden z vás mezitím zavolá instalatéry, ti pak provedou odbornou detekci úniku vody ve zdi a zajistí rychlou opravu. V podstatě to nijak nenaruší váš odpolední program, a za pár dnů už si na únik vody do zdiva ani nevzpomenete.